Здравейте! Аз съм с 146-ца 1.4 Т.С. .Знам,че ми е за смяна ламбдасондата. Пуснах се с голф 2-ка 1986г. 1.6 карбуратор 75к.с. и кара наравно с мен.Искам някой да ми каже съвсем реално дали може да има толкова голямо отклонение във вървенето на колата,че да не мога да го изпреваря ?!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Вървене
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от niko_iotov Покажи съобщениеЗдравейте! Аз съм с 146-ца 1.4 Т.С. .Знам,че ми е за смяна ламбдасондата. Пуснах се с голф 2-ка 1986г. 1.6 карбуратор 75к.с. и кара наравно с мен.Искам някой да ми каже съвсем реално дали може да има толкова голямо отклонение във вървенето на колата,че да не мога да го изпреваря ?!
А сега сериозно, имаш остра нужда не само от ламбда, а и от сериозна диагностика и смяна на доста електроника.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщениеНе е толкова притеснително, Голф-а може да е стар и карбуратор, но е лек и харчи 20 на 100 и карбураторите са си олд скуул повер.
Все пак, ако си оправиш колата трябва да го биеш.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Вие ме убите с това "Ако си оправиш колата МОЖЕ и да го биеш" ! Направо се отчаях.Ходих в Плевен на диагностика преди няколко месецаи ми каза,че мие заминала ламбда сондата,но ми казаха,че не може да не ми върви толкова колата! Взех една алфа като моята по параметри 0-100 10.5 сек. с моята 0-100 13.5-14 сек. Уважавам си я колицата,но взех да се разочаровам!!!Кара:Alfa 147 1.9JTD 16V
Comment
-
Първоначално публикувано от niko_iotov Покажи съобщениеВие ме убите с това "Ако си оправиш колата МОЖЕ и да го биеш" ! Направо се отчаях.Ходих в Плевен на диагностика преди няколко месецаи ми каза,че мие заминала ламбда сондата,но ми казаха,че не може да не ми върви толкова колата! Взех една алфа като моята по параметри 0-100 10.5 сек. с моята 0-100 13.5-14 сек. Уважавам си я колицата,но взех да се разочаровам!!!Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Колата сега март ще направи 2 години. Ходя през няколко месеца на стендове,защото си я гледам тя си ми е душичка! Общо взето по двигателя не съм сменял нищо.Сменял съм (ремъци,ролки,свещи).Като взех колата беше на 105 550 километра и не беше тормозена. На метан съм! Това за 14 сек беше преди стенда и малко след стенда, всмисъл знам,че само ламбдата не ми е добре по стенда,на който ходя в Плевен. Иначе съм от Ловеч,но тук няма къде да я кача на диагностика.Иначе много як звук има двигателя.Не е нещо сдухано еми много хубаво се реже. Няма друга алфа в ловеч 1.4 т.с. с такъв звук. Даже аз на тоя дето му пробвах алфата,която прай за 10.5 100 км. му викам да ги спънем,а той ми каза така "Като слушам твоята и като я гледам на визия няма смисъл, ще ме биеш",но уви няма смисъл да се пускам с него,че ще се хвърля от някъде!Кара:Alfa 147 1.9JTD 16V
Comment
-
Първоначално публикувано от niko_iotov Покажи съобщениеНа метан съм!точка
Comment
-
По стар спомен голфа е около 850-900 килограма, ако е двувратия. Алфата ти е около 1180 кила + 40 бутилка + 40 гориво= 1260 кг, тоест разлика 410 килца. Голфа има 83,33 коня/ тон , а твоята 81, 74 коня/ тон ( 87,28 ако махнеш метана). При тази сметка би трябвало дори да те отупа, но все пак това е теория и съм далеч от мисълта да е вярна(дори хората ги няма в сметките, нито умрелите коне по колите). Но има друго, оборотите са ти повечко
p.s Проверих и дават 5-вратия голф 850кг празен, а двувратия 825кг.Last edited by Pastora; d.m.y г., 18:40.Arena Coast Customs
Comment
-
Май не сте наясно с метана! Бутилката е 40 кг. празна като се напълни не е още 40,а още 8! И нз за кви грешки говорим на датчици и т.н. при положение,че стенда не отчита такива грешки. А за запушените инжекторине не съм много съгласен,понеже много често си я покарвам на бензин,поради тази причина! Просто мисля че си е марка на коли,които вървят доста добре и за това пуснах темата. Но с тея доводи ,които чета тук взех да се съмнявам вече!Кара:Alfa 147 1.9JTD 16V
Comment
-
Първоначално публикувано от niko_iotov Покажи съобщениеМай не сте наясно с метана! Бутилката е 40 кг. празна като се напълни не е още 40,а още 8! И нз за кви грешки говорим на датчици и т.н. при положение,че стенда не отчита такива грешки. А за запушените инжекторине не съм много съгласен,понеже много често си я покарвам на бензин,поради тази причина! Просто мисля че си е марка на коли,които вървят доста добре и за това пуснах темата. Но с тея доводи ,които чета тук взех да се съмнявам вече!Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
Comment